Kinesiologie

Ik ben professioneel Kinesioloog, aangesloten bij de beroepsvereniging Topki, de opleiding voor Professionele Kinesiologie.

Kinesiologie, betekent letterlijk "leer van de beweging".
Na meer dan dertig jaar onderzoek en toegepaste kinesiologie is het uitgegroeid naar een natuurlijk, werkbaar gezondheidssysteem, gebaseerd op manuele spiertesten uit Touch for Health. Touch for Health gaat er vanuit dat mensen het vermogen hebben om via aanraking het zelfgenezend vermogen te herstellen.

In kinesiologie ontmoeten Oost en West elkaar. Het is een integratie van de Oosterse concepten van de leer van de meridianen, vijf elementen, acupunctuur, chakra's en van de Westerse wetenschappen zoals spiertesten, fysiologie, chiropractie, psychologie, neurofysiologie en voedingsleer.

Kinesiologie kan ingezet worden voor tal van problemen. Ik richt me op de weg waar je naar toe wilt, het doel dat je wilt bereiken. Dat doen we in het NU, niet in het verleden, niet in de toekomst. NU bepaalt hoe we met dingen omgaan, hoe we in het leven staan, wat we toe laten en wat niet. Wat we moeilijk vinden, wat we willen veranderen. Maar ook waar we gelukkig zijn en waar we onze kracht uit halen.