Jong Talent

Jij bent de Majesteit, jij zit in je kasteel en jij hebt een gesprek met al jouw talenten. Dit keer in de vorm van 12 ridders. Het beeld van Koning Arthur en zijn twaalf ridders aan de ronde tafel. Die ridders zijn jouw talenten. Jij kent jouw talenten al heel lang en jij weet precies wat ze voor jou kunnen doen. Jij kan bij elke stap in jouw leven jouw talententeam om raad vragen. Ze helpen jou door adviezen te geven, jouw richting te bepalen en ze helpen te leren omgaan met uitdagingen in je leven...

Herkenbaar? Of is dit waar je naar toe zou willen groeien?

Met het spel Jong Talent ontdek je welke talenten bij jou horen, hoe je ze kunt inzetten en hoe je ze laat samenwerken. Hierdoor is het mogelijk om meer richting te krijgen in je eigen leven en keuzes te maken die daarbij horen. Dit kan gaan om schoolkeuzes, beroepskeuze etc. Het kan je ook heel goed helpen om te leren omgaan met thema's die aanwezig zijn in je leven. Thema's als pesten, gepest worden, hoog sensitief, hoogbegaafd, angst, alcohol, drugs, overlijden en rouw.

Natuurlijk Leiderschap

Een van die situaties in je leven kan zijn dat je steeds meer op eigen benen mag gaan staan. Dit betekent dat je steeds meer eigen keuzes mag gaan maken. Dit vind je misschien heel lastig. Of je voelt nu eindelijk de vrijheid om je eigen pad te mogen gaan bewandelen. In deze fase van jouw leven wordt jouw leiderschap belangrijk. Om de talenten aan te kunnen sturen is het nodig dat jij de teugels in handen hebt. Dit is het beeld van de Majesteit. Wie ben jij als Majesteit? Hoe ziet jouw leiderschap eruit? Durf jij te vertrouwen op jouw natuurlijk leiderschap?

Zodra je het talententeam hebt samengesteld en de richting hebt gevonden, kan jij makkelijker keuzes maken in jouw leven. Wij begeleiden jou om dit pad van de Held op te durven gaan en jouw talenten te ontmoeten en jouw talententeam samen te vormen.

Dit eigen pad opgaan noemen we Het Pad van de Held.

En juist daar is het spel Jong Talent en het Talentenspel voor ontwikkeld. Het Pad van de Held opgaan vraagt moed en vertrouwen. Het vraagt aan jou om los te komen van jouw vertrouwde omgeving zoals bijvoorbeeld je oude school, je klasgenoten, jouw familie, vrienden en jouw eigen weg te gaan ontdekken. Het onbekende tegemoet.

Het spel Jong Talent gaat nog een stukje verder dan dit. In dit traject kom je er namelijk achter dat je niet zomaar talenten hebt. Je bent er mee geboren. En daardoor is iedereen uniek en heeft iedereen zijn unieke talententeam.

Het talententeam helpt de Majesteit zijn roeping ook werkelijk uit te voeren.

Koning Arthur had ook een eigen visie en missie.

Innerlijk is er in jou ook een visie en missie en precies daarvoor heb jij dit unieke talententeam om dit Pad te bewandelen.

Het kan jouw missie zijn om als astronaut het luchtruim te onderzoeken, of is het jouw missie om iets bij te dragen in de geneeskunde. Het kan zijn dat jij een bouwmeester bent met jouw unieke visie. Of ben jij een leraar die in het onderwijs vernieuwing wilt brengen?

Mijn missie en visie

In groepsverband ontdekken we samen jouw unieke talententeam en jouw Pad van de Held. Dit kan door het volgen van workshops, teamtrainingen en/of maatwerk op scholen voor zowel leerlingen als leerkrachten. Trainingen op locatie van eendaagse tot meerdaagse trainingen zijn hierbij mogelijk.

Duur, omvang en locatie worden afgestemd op de specifieke situatie en gestelde doelen.

Voor wie? En welk pad wil je bewandelen?

Je bent een jongere en je wilt jouw eigen pad gaan bewandelen op jouw Eigen Wijze.
Je bent leerkracht en je wilt als een geïnspireerd leermeester op geheel authentieke wijze en vanuit respect voor iemands eigen ontwikkeling, de kennis over brengen die passend is aan zijn of haar ontwikkeling.
Je bent volwassen en je bent al een tijdje je eigen richting aan het gaan en je wilt hierbij je eigen natuurlijke leiderschap ontwikkelen.